1-ша ліга. 3-й тур. ФК «Полтава» - «Динамо-2». Прев’ю

1-ша ліга. 3-й тур. ФК «Полтава» - «Динамо-2». Прев’ю

«Динамо-2»: продовжити вдалий початок сезону

Друга динамівська команда розпочала нинішній сезон з виїзної нульової нічиї проти «Миколаїва» та великої домашньої перемоги над алчевською «Сталлю» - 4:1, і тепер піднялася на третю сходинку у турнірній таблиці. Останню перемогу команда присвятила пам’яті Валентина Белькевича, чиє життя несподівано обірвалося 1-го серпня: «Багато говорити не буду. Ми перемогли із великою гіркотою. Хлопці грали за Валентина Белькевича. Більшість із них працювала разом із ним, це данина поваги. Всіх вітаю з перемогою, але, повторюся, вона, в першу чергу, присвячена Валентину Миколайовичу», - сказав після гри Олександр Хацкевич.

Що стосується кадрових питань, про можливу оренду Рижука і Ягодінскіса говорилося давно. Після того, як обидва провели передсезонну підготовку у складі першої динамівської команди, Віталійс вже встиг провести перший матч за ужгородську «Говерлу», де він виступатиме у нинішньому сезоні. А Дмитро лише збирається залишити команду. Натомість, звикають до «Динамо-2» новачки Валерій Болденков, Олександр Азацький та Артем Полярус.

Мабуть, майбутній поєдинок буде особливим для нападника Олексія Хобленка, який ще в минулому сезоні на правах оренди захищав кольори ФК «Полтава». Напевне, динамівець не буде проти відзначитися у воротах своєї колишньої команди, тим більше, що у минулому матчі йому це вже вдавалося зробити, причому, двічі. Завдяки цьому, нападний вийшов на перше місце у списку найкращих бомбардирів першої ліги.

Та й інші гравці, вже провівши один сезон у першій лізі, змужніли, здобули важливий досвід та впевненість, тож тепер діють на полі більш ефективно та розкуто. Прогрес у грі та командних діях і, як наслідок, у результатах вже явно помітний.

В останніх чотирьох турах минулого сезону підопічні Олександра Хацкевича здобули три перемоги. Враховуючи велику перемогу у минулому турі над «Сталлю» вдома, безпрограшна серія «біло-синіх» у першій лізі складає вже шість матчів, і зупинятися на досягнутому підопічні Олександра Хацкевича наміру не мають. Сподіватимемося,  що у новому чемпіонаті наша команда поверне втрачені за два сезони позиції.

ФК «Полтава»: перемагати в кожному матчі

Що стосується майбутнього суперника киян, то перший заліковий пункт підопічні Іллі Близнюка здобули у другому турі проти кіровоградської «Зірки», зігравши внічию 1:1. Забитим м’ячем відзначився Ігор Фомич. Мабуть, це стало подарунком головному тренеру команди, який 28-го липня відзначав День народження. У першому ж турі полтавчани поступилися «Гірник-Спорту» 0:1. Таким чином, наразі вони посідають лише 11-те місце у турнірній таблиці.

Готуючись до нового сезону, «Полтава» провела ряд товариських зустрічей: проти «Ворскли» (1:3), Металіста (2:1), ФК «Суми» (5:1), молодіжної команди «Дніпра» (3:0), охтирьского «Нафтовика», молодіжного складу «Шахтаря» (1:1), ПФК «Олександрія» (1:1) та «Кременя» (1:1).

Після останнього матчу на виїзді проти «Зірки» асистент  головного тренера Ігор Лучкевич поскаржився на коротку лаву запасних. Зважаючи на це, тренерський штаб постійно шукає футболістів: «Шукаємо в першу чергу на перспектіву. Будуть хороші футболісти - ми візьмемо, бо навіщо роздувати склад, щоб люди сиділи на лавочці. Хороший гравець завжди потрібен будь-якій команді». А озвучуючи завдання команди на сезон, відзначив, що вони полягають у тому, щоб перемагати у кожному матчі.

У минулому сезоні ФК «Полтава» розташувався угорі турнірної таблиці, говорити ж про теперішню силу команди поки що складно, адже один з гравців, який був основним футболістом полтавців - динамівець Олексій Хобленко – під час літнього міжсезоння залишив команду, повернувшись до «Динамо-2». І Ілля Близнюк намагається знайти йому гідну заміну. Щоправда, в команді залишився інший динамівець – півзахисник Артем Бутенін. Також зазначимо, що за «Полтаву» виступає Владислав Насібулін, який був одним з кращих бомбардирів 1-ї ліги минулого сезону.

Остання зустріч команд

Між собою «Полтава» та «Динамо-2» зустрічалися всього чотири рази. В першу чергу це пов'язано з тим, що полтавський колектив не так давно виступає в 1-й лізі України.

Тим не менше, статистика цілком на боці саме майбутніх господарів поля. В Полтаві в позаминулому сезоні колективи зіграли внічию 1:1, а в минулому динамівці зазнали поразки 1:2. Та й безпосередньо в Києві «Динамо-2» поступилося двічі (1:3 і 1:2).

Чемпіонат України. 1-ша ліга. 26-й тур

Полтава. Стадіон «Локомотив». 2000 глядачів

ФК «Полтава» - «Динамо-2» - (1:1)

«Полтава»: Кучинський, Зозуля (к), Бутенін, Парамонов, Чеботаєв (Притиновський, 77), Піднебенний (Турчанов, 41), Лісовий, Зеленевич, Насібулін, Шевчук (Даудов, 55), Шаврін (Хобленко, 64).

«Динамо-2»: Бущан, Рижук (к) (Акубардія, 52), Чорноморець, Ягодінскіс, Братков, Гемега, Ісраїлов, Мякушко (Панфілов, 75), Савченко (Яремчук, 58), Цибульник, Хльобас (Маїк, 57).

Голи: Лісовий (10), Хобленко (66, з пенальті) – Ягодінскіс (25)

Попередження: Лісовий (20), Насібулін (36), Бутенін (43), Турчанов (73), Хобленко (90) – Цибульник (9), Мякушко (62), Ягодінскіс (69), Братков (90).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер