1-ша ліга. 2-й тур. «Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ). Прев’ю

1-ша ліга. 2-й тур. «Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ). Прев’ю

Матч відбудеться на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, початок – о 19:00.

«Динамо-2»: ставка на результат

Провівши плідну підготовку впродовж літнього міжсезоння, «Динамо-2» стартувало в новому сезоні першості з виїзної нічиєї в Миколаєві. Незважаючи на те, що забити не вдалося, наставник «біло-синіх» Олександр Хацкевич залишився задоволений грою своїх підопічних: «Якщо навіть порівняти цей матч із першою грою минулого року, ми вже більше намагаємося володіти м'ячем та грати першим номером. Щоправда, підводить реалізація. Але, загалом, і за рухом, і за самовіддачею та характером за таких погодних умов обом командам можна лише подякувати за гру».

Відразу почав грати у стартовому складі «Динамо-2» нападник Олексій Хобленко, який повернувся з ФК «Полтава», також розраховує тренерський штаб і на інших новачків – захисників Валерія Болденкова, який минулого сезону виступав за молодіжний склад, та Олександра Азацького («Металіст»), а також півзахисника Артема Поляруса («Олександрія»).

Стосовно інших кадрових змін, то, за словами старшого тренера, в команді тепер можливі лише втрати: «Є інтерес до групи наших гравців. Немає в заявці тих же Рижука та Ягодінскіса, яких буде віддано в оренду, Каверін поїхав до «Говерли»... Можливо, будуть якісь придбання, хоча начебто за позиціями ми доволі непогано укомплектовані. Ті хлопці, які пройшли школу першої ліги, думаю, з кожною грою мають лише додавати як у грі, так і в упевненості».

Також тренерський штаб та футболісти розуміють, що потрібно поліпшувати результати, аби не допустити позицій, які команда посідала останні два сезони. «Хоч конкретних турнірних завдань у нас немає, але, звичайно, не можна доводити до такого результату, як було в минулому сезоні. На це є свої суб'єктивні фактори. Але в кожній грі в новому сезоні ми будемо грати вже на результат. Якщо в минулому сезоні ми десь ще побоювалися, то зараз уже намагаємося грати у футбол, який має приносити результат та вище місце в турнірній таблиці».

Те, що це динамівцям цілком до снаги, вони довели минулого сезону, коли в останніх чотирьох турах здобули три перемоги, в тому числі й над донецьким «Олімпіком», який у підсумку підвищився у класі й вийшов до Прем’єр-ліги. Враховуючи нічию в Миколаєві, безпрограшна серія «біло-синіх» у першій лізі складає вже п’ять матчів, і зупинятися на досягнутому підопічні Олександра Хацкевича наміру не мають.

«Сталь»: знакова міграція

Алчевська «Сталь» на старті сезону, на думку багатьох фахівців, є однією з головних інтриг. Команда, яка втратила практично всіх лідерів та змушена була проводити міжсезоння практично без спарингів, багатьма була записана до потенційних аутсайдерів, але довела, що невипадково сім разів вигравала медалі чемпіонату України серед клубів 1-ї ліги.

Улітку алчевці втратили практично всіх тих, хто в останні роки були їхніми лідерами. Провідний нападник Олександр Акименко разом із чотирма своїми одноклубниками перебрався до Прем'єр-ліги. Новим клубом Акименка, який виводив команду на поле з капітанською пов'язкою та спромігся завоювати статус найкращого бомбардира та найкращого гравця Favbet Ліги 1 минулого сезону, а також Поступаленка із Солдатом та Дегтярьова із Трояновським, які повернулися з оренди, став донецький «Металург».

У той же час потрібно відзначити, що й поповнення команді дісталося не таке вже й погане. З розташування все того ж донецького «Металурга» повернувся захисник Віталій Тимофієнко, слідом за яким Донецьк на Алчевськ змінили Ясін Хамід, Микита Полюлях та Руслан Мамутов. Зазначимо, що Полюлях та Мамутов уже встигли дебютувати в УПЛ у складі «Металурга», а Хамід став найкращим бомбардиром молодіжки донецького клубу.

Окрім них, кольори «Сталі» в цьому сезоні будуть захищати Анатолій Масалов, який прийшов із ПФК «Суми», та Олександр Логінов, який друге коло минулого чемпіонату провів за кіровоградську «Зірку». Ще один дебютант узагалі вирішив своїми голами результат у прем'єрному поєдинку нового сезону.

Вихованець дніпропетровського футболу Андрій Скарлош, який раніше виступав за «УкрАгроКом», зробив дубль у стартовій грі чемпіонату 1-ї ліги, в якій алчевці на полі стадіону в Карлівці (Полтавської області), який став на певний час їхнім домашнім, упевнено переграли кіровоградську «Зірку» – 3:1.

Історія протистояння

«Динамо-2» та «Сталь» провели між собою 40 матчів. Мінімальна перевага на боці алчевців – вони перемогли 15 разів, зафіксовано 11 нічиїх, 14 разів «вікторію» святкували динамівці. Різниця м'ячів 50:43 на користь киян.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер