1 ліга. 18-й тур. «Динамо-2» – «Зірка». Прев'ю

1 ліга. 18-й тур. «Динамо-2» – «Зірка». Прев'ю

«Динамо-2»: подолати синдром останніх хвилин

Перемога з великим рахунком наприкінці жовтня над «Геліосом» додала оптимізму гравцям та вболівальникам «Динамо-2». Команда показала давно забутий атакуючий футбол, мало помилялася оборона. Наступні два матчі за якістю гри «біло-синіх» також не розчарували, а от із результатом виникли проблеми. Вдвічі прикро, що за загалом рівної гри з «Десною» та «Олександрією» вирішальні м'ячі було пропущено в заключні хвилини зустрічі.

В останньому матчі проти «Олександрії» тренери «Динамо-2» не задіяли одних із найдосвідченіших гравців команди – Олександра Алієва та Дмитра Коркішка. Таке рішення було прийняте, незважаючи на складне турнірне становище, до якого потрапила команда. «30 грудня у цих хлопців завершуються контракти з «Динамо». Сенс нам їх зараз ставити? Нехай набираються досвіду молоді хлопці. У нас залишається ще кілька домашніх матчів. Нехай виходять молоді, адже саме вони будуть грати навесні й у наступному сезоні», – пояснив своє рішення Олександр Хацкевич. Тут варто віддати належне рішучості тренера, який вирішився на такий непростий для себе крок. Адже головну мету «Динамо-2» – готувати гравців для першої команди – ніхто не скасовував.

Відбули дискваліфікацію та знову готові допомогти команді Айїла Юссуф та Дмитро Рижук. Але кадрових проблем від цього у «Динамо-2» менше не стало. Тепер через перебір попереджень матч проти «Зірки» доведеться пропустити захиснику Віталійсу Ягодінскісу та півзахиснику Олександру Цибульнику. Перший є провідним гравцем центральної зони оборони. Швидше за все, за його відсутності пару в центрі захисту складуть Братков та Рижук.

До слова, в останніх сезонах у протистоянні «Динамо-2» та «Зірки» вималювалася цікава тенденція: у першому матчі мінімально перемагають кіровоградці, а в другому команди розходяться миром. Чи вдасться цього разу киянам порушити традицію? Зараз динамівцям, немов повітря, потрібна перемога.

«Зірка»: із середняків до лідерів шлях нелегкий

Якщо розділити турнірну таблицю на три умовні групи, «Зірка» після половини дистанції очолює середню її частину. Після 17-ти матчів набрано 25 очок. Щільність у цій частині така, що один-два невдалих матчі відкидають команду відразу на кілька позицій. Змагатися за місце серед лідерів «Зірці» важко, а от попсувати нерви командам, які претендують на підвищення у класі, може в будь-який момент. Вдома були обіграні «Нафтовик-Укрнафта» та алчевська «Сталь», на виїзді зведено матч унічию з «Олександрією».

Досвідчений тренер кіровоградців Микола Федоренко дотримується консервативної тактики ведення гри, але досягти балансу між захистом та атакою поки не вдається. Незважаючи на високе шосте місце, команда має негативну різницю забитих та пропущених м'ячів – 17:21. Але тут потрібно відзначити, що впродовж сезону гру в захисті вдалося налагодити. В останніх семи матчах пропущено лише три м'ячі, а в п'яти з них і взагалі були збережені ворота «на замку». Знаменита фраза «все відносно» застосовна цього разу й до нашого протистояння. Незважаючи на своє останнє місце, «Динамо-2» пропустило на чотири м'ячі менше за «Зірку».

На провідних ролях зараз у «Зірці» футболісти, які свого часу пройшли динамівську школу та виступали за третю й другу команди «біло-синіх». Це воротар Павло Поштаренко, захисники Тарас Пінчук, Вадим Родіна, Олег Допілка, півзахисники Віталій Сокуренко, Дмитро Осадчий. Капітанська пов'язка довірена Родіні.

Обличчям до обличчя

Історія зустрічей «Динамо-2» та «Зірки» налічує 17 матчів. У восьми з них перемагала кіровоградська команда, у п'яти – київська. Ще в чотирьох іграх було зафіксовано нічию. А ось за різницею забитих та пропущених м'ячів перевага «Зірки» мінімальна – 20:19.

Остання зустріч команд

Чемпіонат України. Фавбет-Ліга 1. 3-й тур

27.07.2013 р., м. Кіровоград, стадіон «Зірка». 2500 глядачів

«Зірка» – «Динамо-2» – 1:0 (0:0)

«Зірка»:
1.Ширяев (к), 4.Мостовий, 5.Бочкур, 10.Шаврін, 11.Галенко (2.Порошин, 72), 15.Степанов, 16.Гонщик, 24.Титов (66.Осадчий, 46), 55.Смалько, 77.Чичиков (7.Рудницький, 85), 79.Логінов (19.Бурдіян, 90).

«Динамо-2»: 32.Тимофеєв, 3.Рижук (к), 6.Акубардія, 2.Ягодінскіс, 13.Трубочкін, 27.Чорноморець, 4.Карп, 15.Цибульник (19.Дієго Суарес, 62), 7.Ісраїлов (14.Савченко, 46), 10.Панфілов (9.Хльобас, 57), 25.Яремчук (11.Маїк, 71).

Гол: Шаврін (47).

Попереджені: Мостовий (49), Порошин (90+2) – Акубардія (46), Карп (67).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер