1994 рік. «Металург» З – «Динамо» – 0:1. Дострокове оформлення чемпіонства

1994 рік. «Металург» З – «Динамо» – 0:1. Дострокове оформлення чемпіонства

11 червня 1994 року в Запоріжжі відбувся матч 32-го туру третьго за ліком чемпіонату України, у якому київське «Динамо» гостювало у місцевого «Металурга».

У разі перемоги «біло-сині» мали змогу достроково, за два тури до фінішу, завоювати золоті нагороди чемпіонів. Але поєдинок на стадіоні «Металург» дався підопічним Йожефа Сабо нелегко, незважаючи на те, що запоріжці, на відміну від «Динамо», вирішували діаметрально протилежні завдання – боролися за право залишитися в елітному дивізіоні.

У підсумку перший тайм завершився безгольовою нічиєю, незважаючи на всі спроби «біло-синіх» знайти ключики до воріт Близнюка. Засмутити же 10 тисяч уболівальників, які прийшли на стадіон підтримати свою команду, удалося в середині другого тайму, коли результативний удар записав на свій рахунок Віктор Леоненко.

До слова, нападник став найкращим бомбардиром нашої команди в тому сезоні, забивши 15 м’ячів (4 з пенальті), і поступився в суперечці бомбардирів лише Тімерлану Гусейнову з «Чорноморця» (18) та Олегу Матвеєву з «Шахтаря» (17).

Додамо, що ставши достроково чемпіонами, вдруге поспіль, «Динамо» не зупинилося на досягнутому, й здобуло перемоги у двох завершальних турах – удома над «Дніпром» (2:0) та на виїзді проти «Карпат» (2:1), тим самим підтвердивши свій статус найсильнішої команди країни.

Чемпіонат України-1993/1994, 32-й тур

«Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» – 0:1

«Металург»: Близнюк, Скрипник, Маркін, Зайцев, Максименко (Зуєнко, 11), Наконечний (Петрик, 78), Лучкевич, Ключик, Гуральський (Заярний, 71), Севідов, Саприкін.

«Динамо»: Шовковський, Лужний, Топчієв, Призетко (Джишкаріані, 46), Деменко (Ващук, 46), Ковалець, Шматоваленко (Шаран, 80), Хомин, Мізін, Шкапенко, Леоненко.

Гол: Леоненко (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер