VBET Ліга. «Динамо» – «Оболонь» – 2:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Оболонь» – 2:0. Звіт про матч

У рамках 17-го туру VBET Ліги київське «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського столичну «Оболонь».

Пам’ятаючи про поразку від «пивоварів» у матчі 1/8 фіналу розіграшу Кубка України, про жодну недооцінку суперника зі сторони «біло-синіх» не могло бути й мови. Динамівці відразу зі стартовим свистком заволоділи ініціативою, але ударам Кабаєва та Бражка на перших хвилинах забракло влучності.

А от на 13-й хвилині господарі отримали чисельну більшість. Ванат намагався втекти до воріт на побачення з голкіпером, але був збитий Вовкуном, і арбітр вилучив захисника «Оболоні» з поля.

Після цього вся гра перемістилася на половину поля «пивоварів», які відважно тримали оборону власних володінь. Бражко пробив здалеку вище воріт, Ванат не поцілив у рамку, замикаючи головою навіс із кутового, а удар Шапаренка, яким Микола завершував контратаку «біло-синіх», прийшовся в руки Кичаку. На 28-й хвилині Ванат усе ж отримав можливість вийти віч-на-віч із воротарем, але не зміг переграти того у ближньому бою – воротар виставив ногу та парирував удар Владислава.

Загалом, суперник усією командою «сів» на власну половину поля та завдяки організованій грі в захисті не дозволив підопічним Олександра Шовковського відкрити рахунок до перерви.

Після відпочинку динамівці із подвійною енергією почали обстрілювати ворота «пивоварів». Сирота ударом здалеку відправив м’яча до рук воротарю, Бражко двічі потужними ударами перевірив Кичака на міцність, але голкіпер не здригнувся та парирував постріли, Шапаренко ударом головою також не зміг переграти воротаря.

Нарешті, тиск динамівців приніс свої плоди на 67-й хвилині. Після розіграшу кутового захисники «Оболоні» не змогли ліквідувати небезпеку, м’яч від ноги Нагієа відскочив до Беніто, який відтіснив опонента корпусом та потужним ударом усе ж «прошив» воротаря – 1:0.

Цей гол дозволив «біло-синім» розслабитися та грати у своє задоволення. А от гравці «Оболоні» нервували, порушували правила, за що отримували жовті картки. Зокрема, півзахисник гостей Мороз за десять хвилин отримав два попередження, і залишив своїх партнерів на останні хвилини вдев’ятьох.

За такого розвитку подій на полі не пропустити більше для підопічних Валерія Іващенка було за щастя, але другий м’яч усе ж влетів до їхніх воріт. Лук’янчук занадто жорстко зустрів Буяльського у власному штрафному майданчику, і арбітр після перегляду повтору призначив пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Ванат і впевнено розвів м’яча та воротаря по різних кутах – 2:0. Наразі в активі Владислава сім голів у нинішньому сезоні, і разом із Олегом Кожушком із «Кривбаса» він є лідером бомбардирських перегонів.

У підсумку, четверта поспіль перемога «Динамо», яка виводить «біло-синіх» на п’яте місце в турнірній таблиці з перспективою піднятися на вершину після всіх зіграних перенесених матчів. Динамівці в хорошому настрої вирушають у відпустку, і свій наступний матч у рамках VBET Ліги проведуть 24 (лютого), коли зіграють із «Металістом 1925».

VBET Ліга. 17-й тур

11.12.2023. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – «Оболонь» – 2:0

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Дячук, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 62) – Бражко, Шапаренко (Андрієвський, 66), Кабаєв (Караваєв, 90), Буяльський (к), Волошин (Беніто, 62) – Ванат (Супряга, 90).

«Оболонь»: Кичак (к) – Прокопенко, Лук’янчук, Вовкун, Карась – Мединський, Мороз, Косовський (Нагієв, 46), Черненко, Тарануха (Груша, 70) – Краснопір (Суханов, 80).

Голи: Беніто (67), Ванат (89, з пенальті).

Попереджені: Волошин (31), Дубінчак (44), Бражко (90+4), Андрієвський (90+4) – Мороз (74), Карась (76), Суханов (81), Лук’янчук (88).

Вилучені: Вовкун (13), Мороз (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер