Ліга Європи. «Динамо» - «Ренн» - 0:1. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» - «Ренн» - 0:1. Звіт про матч

У четвер, 13 жовтня, київське "Динамо" провело матч четвертого туру групового етапу Ліги Європи сезону 2022/2023. Після мінімальної поразки у Франції (1:2) "біло-сині" вдруге зустрілися з "Ренном" - цього разу в Кракові.

Французи прибули до Польщі, довівши свою безпрограшну серію в усіх турнірах до 9-ти поєдинків. Кияни ж, програвши три зустрічі першого кола Ліги Європи, в УПЛ перемагають і зберігають свої ворота сухими протягом 3-х поєдинків. 

За тиждень, що пойшов після першого матчу з "Ренном", динамівці зіткнулися з новою кадровою проблемою: травму хрестоподібних зв'язок під час матчу з "Рухом" отримав Бойко, тому в сьогоднішній грі місце в воротах зайняв Нещерет. Окрім того, Мірча Луческу зробив ще три зміни у стартовому складі у порівнянні з виїзним поєдинком проти бретонців - на правому фланзі оборони Тимчик з'явився замість Кендзьори, у центрі захисту Сирота замінив Попова, а Гармаш вийшов замість Кабаєва на лівому краї атаки.

У свою чергу, Бруно Женезьо провів три зміни: замість Родона, Гуїрі і Тета вийшли Ву, Калімуендо та Дуе, який тиждень тому забив переможний м'яч у ворота "Динамо".

Перший тайм на стадіоні "Краковія" пройшов у рівній боротьбі, за невеликої територіальної переваги динамівців. До того ж, "біло-сині" гостріше виглядали в контратаках, створивши кілька шансів, аби відкрити рахунок.

Втім, матч розпочався з небезпеки біля воріт Руслана Нещерета, коли реакцію динамівського голкіпера перевірили Дуе та Буріжо. "Динамо" відповіло дальнім пострілом від Гармаша, який Манданда перевів на кутовий. 

Небезпечного удару на екваторі тайму завдав Мелінг, який після зміщення з лівого флангу пробив поруч із правою стійкою. На протилежні ворота Циганков виводив Бєсєдіна, однак форварда "Динамо" випередив Манданда. 

Під завісу першого тайму динамівці організували ще один хороший момент, який завершився прострілом Циганкова з правого флангу на дальню стійку, але, на жаль, ніхто з партнерів там не зустрівся з м'ячем.

Відзначимо, що французи були налаштовані на силову боротьбу та діяли жорстко - у зіткненнях дісталося Гармашу, Дубінчаку, Бєсєдіну, Буяльському. 

Старт другої 45-хвилинки бретонці використали на свою користь - допоміг у цьому кутовий. Після навісу з корнера Крістофер Ву, який залишився в штрафному "Динамо" без опіки, у дотик переправив м'яч у сітку воріт киян.

Подальші хвилини також пройшли за домінування гравців "Ренна" - Теате двічі опинявся на ударній позиції та міг збільшувати рахунок, на що Мірча Луческу відреагував серією замін, оновивши не лише позицію форварда, а й увесь лівий фланг і центр півзахисту. 

Ліміт замін наставник "Динамо" вичерпав вже на 77-й хвилині, випустивши Караваєва замість Тимчика. Брюно Женезьо також активно вдався до замін, випустивши, зокрема, свого провідного нападника Гуїрі, який тиждень тому у Ренні став автором гольової передачі.

Проте вихід киян в атаки супроводжувався технічним браком, через що справа до загрози воротам Манданда не доходила. А ось один зі свіжих гравців "Ренна" - Сулемана - ледь не закрутив м'яч у дальню "дев'ятку" з лівого кута штрафного, а Нещерет перервав небезпечну подачу Майєра з кутового.

Під завісу поєдинку динамівцям все-таки вдалося створити моменти для того, щоб зрівняти рахунок. Проте удар Буяльського було заблоковано, а дальній постріл Караваєва на останніх секундах пройшов поруч зі штангою.

У підсумку - четверта мінімальна поразка "Динамо" в Лізі Європи. Наступний матч у цьому турнірі "біло-сині" проведуть 27 жовтня в гостях проти кіпрського АЕКа.

Ліга Європи. Груповий етап, 4-й тур

"Динамо" – "Ренн" - 0:1 (0:0)

13.10.2022. Краків. Стадіон «Краковія» імені Юзефа Пілсудського.

"Динамо": Нещерет - Тимчик (Караваєв, 77), Забарний, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 66) - Сидорчук, Шепелєв (Андрієвський, 70) - Буяльський, Циганков, Гармаш (Кабаєв, 66) - Бєсєдін (Ванат, 66).

"Ренн": Манданда - Ассіньйон, Ву, Теате, Мелінг - Буріжо (Трюффер, 84), Майєр, Угошукву - Дуе (Тет, 73), Терьє (Сулемана, 66), Калімуендо (Гуїрі, 73).

Гол: Ву (48).

Попереджені: Бєсєдін (44), Тимчик (53), Ванат (90+5) - Буріжо (24), Дуе (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер