В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «До першого пропущеного м'яча грали дисципліновано»

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «До першого пропущеного м'яча грали дисципліновано»

- Сьогодні ми грали з великою командою, яка має великі традиції. Одна буква «Д» для багатьох гравців, які грають проти «Динамо», тисне психологічно. Якщо говорити безпосередньо про гру, я реально розумів, що нівелювати клас «Динамо» можна лише за рахунок колективних дій. У складі суперника виступають футболісти високого рівня, які грають за збірні своїх країн. Із тих моментів, передумов для взяття воріт, необхідно вичавлювати максимум. На жаль, ми поки не можемо цього робити. До першого пропущеного м'яча грали дисципліновано, організовано. Щоправда, я від бровки не відходив, оскільки необхідно було давати підказки. Не можна було пропускати перший м'яч... Я Єзерському сказав під час перерви, що не можна було відпускати Мбокані. Мені не сподобалося, як грала оборона в першому таймі, про що в мене була серйозна розмова в перерві з гравцями.

Як би там не було, велика команда має більшу впевненість у собі. На мій погляд, другий м'яч також був необов'язковим, але потрібно подивитися повтор. Добре увійшов у гру Іканде, але в епізоді з третім голом помилився Лисенко, за що я його й замінив. Якщо ти хочеш зростати, то маєш на рівні класних команд виглядати солідно. Я здивований, що ми дали можливість супернику відчути, що в них справді класна команда. Але життя на цьому не закінчується. Я розумію, що рівень гравців «Динамо» настільки високий, що вони можуть забивати й із напівмоментів. За цей матч я отримав достатньо інформації. «Динамо» же побажаю успіхів у всіх матчах – як у чемпіонаті, так і в Лізі Європи.

- Ви програли практично всі стандарти, в тому числі й перший гол...

- Ми й до матчу розуміли, що у Мбокані на другому поверсі виграти дуже складно. Просто Єзерський в епізоді з голом програв у концентрації. Дуже важливе виконання. Ми також подавали зі стандартів, але, на жаль, безрезультатно. Сьогодні ми програли стандарти, це правда, але в інших матчах такого немає.

- Які перспективи в команді Тащі та Балашова?

- Тащіхороший гравець, але у нього була травма. На мій погляд, йому потрібно додати в динаміці, щоб бути сильнішим за Кочиша, того ж Буяльського. Балашов – достатньо талановитий гравець, але в даному випадку присутній виховний характер. Має бути ігрова дисципліна, відпрацювання в обороні. Мені потрібно бачити, чого прийшов гравець до команди, його роботу на тренуванні. Я знаю, що він добре зіграв за молодіжну команду, але цього замало. Якщо гравці слухають мене, мої установки, то їм усе вдається. Якби Трухін грав у «Динамо», то сьогодні так, як він відкривався, у нього було б сім -вісім виходів віч-на-віч із воротарем.

- Як ви вважаєте, чи справедливо, що в «Говерли», як і в деяких інших клубів, відберуть очки, здобуті в матчі з «Арсеналом»?

- Ми здобули три очки в чесній боротьбі. Тренери готували, журналісти писали, футболісти забивали, отримували картки... На мій погляд, необхідно виправити кричущу несправедливість. Власники клубів своїм рішенням можуть виправити ситуацію. Необхідно прийняти рішення, щоб результати матчів залишилися в силі, а в усіх наступних матчів записати технічну поразку – не 0:3, а -:+.

- Можливо, це привід зібратися всім президентам клубів?

- Я й сказав про це Нестору Івановичу (Шуфричу – прим.). Як на мене, необхідно перед початком сезону отримувати фінансові гарантії від клубів, щоб подібні ситуації в майбутньому не повторювалися.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер