Стартовий успіх із безліччю питань

Стартовий успіх із безліччю питань

Олег Блохін, не зраджуючи собі, у сьомій грі поточного футбольного року виставив сьомий варіант стартового складу. У порівнянні з попереднім матчем у чемпіонаті УПЛ із «Таврією» він замінив відразу п'ятьох гравців. Замість Гусєва, Мігеля, Ленса, Безуса та Мбокані на полі заповненого вщерть стадіону «Центральний» в Актобе вийшли Хачеріді, Дуду, Аруна, Беланда та Ідейє. До речі, якщо провести ще одне порівняння зі складом, який півроку тому провів останню гру «Динамо» в попередньому розіграші Ліги Європи проти «Бордо», то в ньому з нинішніх перших 11-ти зберегли свої місця взагалі лише троє – Віда, Аруна та Безус.

Ще однією передматчевою особливістю стала в світлі останніх подій участь у матчі Хачеріді. Тепер, після того, як його було заграно за «Динамо» в єврокубку, пристрасті стосовно нього в південно-східній частині нашої держави відчутно стихнуть.

Аспекти гри

Гра на газоні відверто сумнівної якості розпочалася без розвідки. Заряджені на боротьбу господарі з перших хвилин намагалися довгими передачами доставляти м'яча гравцю, який виконував роль «а-ля Гаврилова». Таким футболістом, коли партнери не знали, як зіграти, віддаючи м'яча, був у складі господарів Гейнрих, який із легкістю розбирався з оборонцями «Динамо» та постійно тим самим створюючи загрози у володіннях «біло-синіх».

Рахунок, проте, на 16-й хвилині відкрили гості. Дуду з правого флангу прострілив уздовж воріт, і Ярмоленко, зігравши на випередження, спрямував м'яча у ворота поруч із голкіпером! Після цього динамівці скинули оберти, що й було на руку віковій казахстанській команді. Особливо спекотно було на лівому динамівському фланзі, де відверто не справлялися зі своїми опонентами ані Дуду, ані Тремулінас. Останній до того ж незабаром забив гол... у свої ворота, зрізавши головою м'яча у ворота Шовковського після прострілу все того ж Гейнриха.

Перша половина другого тайму, здавалося, розставила все на свої місця. Підопічні Блохіна значно додали у швидкості, що особливо стало помітно з виходом Джермейна Ленса, який замінив на 52-й хвилині Дуду. Щоправда, до цього моменту кияни вже знову вийшли в рахунку вперед. Аруна вивів Ідейє віч-на-віч із воротарем, якого нападник обіграв, після чого спрямував м'яча у порожню сітку воріт!

Ще за п'ять хвилин Беланда забив третій гол і відсвяткував його фірмовим акробатичним кульбітом! Гольовий пас записав на свій рахунок Ідейє, який із лівого флангу віддав пас до штрафного майданчика на набігаючого марроканця й той одним дотиком переправив футбольний снаряд у дальній кут воріт.

Здавалося, що підопічних Нікітенка відправлено у глибокий нокаут, але не так сталося, як гадалося. І варто сказати, що підбадьоритися господарям допомогли самі динамівці. Вони немов зупинилися. Ні, за інерцією гості періодично створювали небезпечні ситуації у володіннях Сидельникова, але в той же час неодноразово давали привід хапатися за голову своїм шанувальникам після неохайних та неузгоджених дій в обороні.

Вже на 66-й хвилині черговий простріл знайшов Хайрулліна, який чудовим за виконанням більярдним ударом увігнав шкіряну сферу в кут воріт Шовковського.

У час, що залишився, гравці оборони «Динамо», які продовжували помилятися, неодноразово могли бути покарані, але цього не сталося лише через посередню виконавську майстерність господарів та відверту удачу, яка цього дня була на боці команди Блохіна.

Ключовий момент

Динамівці цілком могли залишитися без перемоги за дві хвилини до фінального свистка після того, як м'яч після удару Лисенкова зачепив поперечину та пішов за межі поля.

Топ-персона

Найращим у складі «Динамо» цього дня було Огнєн Вукоєвич.

Незважаючи на розрідженість динамівського півзахисту, саме хорват часто був першим на м'ячі й навіть складно уявити, що б у результаті сталося, якби у Огнєна гра не пішла...

Ліга Європи. Плей-оф раунд. 1-а гра

22.08.2013. м.Актобе. Стадіон «Центральний», 12,800 глядачів

ФК «Актобе» (Казахстан) – «Динамо» (Київ, Україна) – 2:3 (1:1)

ФК «Актобе»:
Сидельников, Мулдаров, Харабара (Праймус, 60), Бадло (к), Арзуманян, Логвиненко, Хайруллін, Кападзе, Ковальчук (Лисенков, 60), Давидов (Тагиберген, 86), Гейнрих.

«Динамо»: Шовковський (к) – Тремулінас, Хачеріді, Драгович, Віда – Дуду (Ленс, 52), Вукоєвич, Аруна, Беланда (Безус, 80), Ярмоленко (Гусєв, 67) – Ідейє.

Голи: Ярмоленко (16, пас Дуду), Ідейє (52, пас Аруна), Беланда (57, пас Ідейє) – Тремулінас (37, автогол), Хайруллін (66).

Попередження: Аруна (33), Драгович (49), Ленс (76), Беланда (80) – Мулдаров (68), Праймус (75), Логвиненко (80), Сидельников (80).

Статистика (у дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Актобе»

Статистика

«Динамо»

2 (1)

Голи

3 (1)

47 (45)

Володіння м'ячем (%)

53 (55)

11 (3)

Загалом ударів

17 (10)

7 (3)

Удари в рамку воріт

10 (4)

3 (0)

Удари повз ворота

7 (6)

1 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

7 (3)

Кутові

5 (4)

6 (3)

Офсайди

3 (1)

15 (9)

Порушення правил

17 (8)

4 (0)

Жовті картки

4 (1)

0

Червоні картки

0

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер