Прем'єр-ліга. 17 тур. «Динамо» – «Говерла» – 3:0

Прем'єр-ліга. 17 тур. «Динамо» – «Говерла» – 3:0

У порівнянні з грою двотижневої давнини проти «Волині», стартовий склад «Динамо» змінився практично наполовину. Повернувся до «основи» Драгович, якого через дискваліфікацію підміняв Віда. У центрі поля замість Аруни, який отримав ушкодження, знову грав Сидорчук. Практично повністю змінилася лінія атаки. Замість Безуса, Ярмоленка та Ідейє з перших хвилин грали Беланда, Ленс та Мбокані.

Таким чином, у складі «біло-синіх» на поле вийшли відразу двоє іменинників – у день матчу виповнилося 27 років Данило Сильві та 26 років Джермейну Ленсу. Окрім того, два дні тому свій ювілей святкував президент ФК «Динамо» Ігор Михайлович Суркіс.

Ігрові аспекти

Стартові хвилини зустрічі минули у відносно спокійному темпі. Динамівці з перших хвилин узяли м'яч під свій контроль, а гості розташувалися на своїй половині поля, свідомо віддавши ініціативу. Однак особливого тиску на ворота команди В'ячеслава Грозного господарі поля не чинили, та й «Говерла» намагалася контратакувати, не орієнтуючись лише на оборону.

Уже в першій десятихвилинці динамівці окреслили свою перевагу біля воріт суперника. Спочатку Ленс непогано пробив з-під захисника – м'яч просвистів біля стійки, а потім Хачеріді головою намагався влучити в дев'ятку – теж неточно. Ужгородці відповіли лише на 20-й хвилині, коли після удару Никулае з меж штрафного майданчика довелося серйозно вступати у гру Шовковському.

На 23-й хвилині динамівці реалізували свою перевагу в гол. Гусєв подав кутовий із лівого флангу, Хачеріді виграв боротьбу на лінії воротарського майданчика та скинув на дальню стійку, де гольове чуття не підвело Мбокані. Конголезець із кількох метрів спрямував м'яча в порожній кут воріт – 1:0.

За кілька хвилин класну контратаку «біло-синіх» завершував Ленс, якого на ударну позицію вивів Беланда – удар голландця прийняв на себе Лисицький. Але на 29-й хвилині активний іменинник таки домігся свого. Беланда з лівого флангу навісив на дальню стійку, Надю вдалося відбити м'яча, але лише на Ленса, який набігав на дальню стійку й у падінні заніс футбольний снаряд у ворота – 2:0!

Забивши другий м'яч, господарі поля дещо зменшили темп, перейшовши на «економний режим», адже позаду в багатьох – матчі за збірні, а попереду – виїзний матч Ліги Європи. Але уникнути пошкоджень не вдалося – внаприкінці тайму заміна знадобилася Данило Сильві.

Проте, навіть граючи у спокійному темпі, динамівці могли ще до перерви зробити рахунок розгромним, якби Гусєв реалізував вихід віч-на-віч із Надєм на останній хвилині тайму – воротар врятував «Говерлу».

Підопічні Грозного жваво розпочали другу половину зустрічі. На самому її початку Іканде, який вийшов на заміну, розстрілював ворота «Динамо», однак Шовковський був на висоті. Ужгородці почали грати жорсткіше, агресивніше, проте наступний більш-менш небезпечний момент спромоглися створити лише за десять хвилин до завершення зустрічі – і знову надійно зіграв капітан «біло-синіх», який парирував удар Трухіна.

Ігровий час у цьому матчі отримали й українські збірники Безус та Ярмоленко, яким необхідно переключитися на клубний ритм перед важливою грою з «Генком». Після їхнього виходу гра команди в атаці знову пожвавилася, й незабаром рахунок став розгромним. Щоправда, героєм епізоду став інший збірник – Сидорчук. Під час швидкої атаки лівим флангом Сергій обігрався у стінку з Мбокані, який у дотик повернув м'яча півзахиснику, й Сидорчук у дотик ефектно підсік м'яча, перекинувши через Надя, який вийшов із воріт. Мабуть, цей гол став найкрасивішим у матчі.

Загалом, команда Блохіна здобула впевнену та красиву перемогу, не витративши при цьому занадто багато зусиль.

Ключовий момент

Як правило, основна інтрига в іграх із такими суперниками тримається до першого гола. Його автором на 23-й хвилині став Дьємерсі Мбокані. Відкривши рахунок доволі швидко, динамівці зберегли як нерви свого наставника, так і вболівальників «біло-синіх».

Топ-персона

Як завжди, активним у складі «біло-синіх» був Джермейн Ленс. Однак сьогодні у голландця був особливий привід – День народження, і Джермейну вдалося привітати самого себе голом. Хоча й окрім взяття воріт, Ленс спричинив чимало клопоту обороні «Говерли».

Прем'єр-ліга. 17-й тур

24.11.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 17,348 глядачів

«Динамо» – «Говерла» – 3:0 (2:0)

«Динамо»:
Шовковський (К), Макаренко, Хачеріді, Драгович, Данило Сильва (Віда, 44), Вукоєвич, Сидорчук, Гусєв (Ярмоленко, 81), Ленс, Беланда (Безус, 63), Мбокані.

«Говерла»: Надь, Орос, Єзерський (Дандя, 78), Ле Таллек, Лисенко (Кополовець, 86), Трухін, Лисицький (к), Леандро, Кочиш, Никулае, Савич (Іканде, 46).

Голи: Мбокані (23, гольовий пас – Хачеріді), Ленс (29, гольовий пас – Беланда), Сидорчук (83, гольовий пас – Мбокані).

Попередження: Никулае (17), Ле Таллек (67).

Статистика матчу (в дужках – дані за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Говерла»

3 (2)

Голи

0 (0)

52 (60)

Володыння м'ячем (%)

48 (40)

12 (9)

Удари

12 (6)

8 (6)

Удари в рамку воріт

4 (2)

4 (2)

Сейви

5 (4)

4 (4)

Кутові

8 (3)

2 (1)

Офсайди

3 (1)

19 (5)

Порушення правил

13 (6)

0 (0)

Жовті картки

2 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер